<div dir="ltr">Hi,<br>is it possibile with osgUtil::IntersectionVisitor, know what is intersected polygon (example the number 2 or the named "ad32") and which texture is mapped to this polygon?(the name of file which contains the texture)<br>
thanks!!<br><br><br><br><div class="gmail_quote">2008/9/17  <span dir="ltr"><<a href="mailto:osg-users-request@lists.openscenegraph.org">osg-users-request@lists.openscenegraph.org</a>></span><br><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
Send osg-users mailing list submissions to<br>
        <a href="mailto:osg-users@lists.openscenegraph.org">osg-users@lists.openscenegraph.org</a><br>
<br>
To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit<br>
        <a href="http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org" target="_blank">http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org</a><br>
<br>
or, via email, send a message with subject or body 'help' to<br>
        <a href="mailto:osg-users-request@lists.openscenegraph.org">osg-users-request@lists.openscenegraph.org</a><br>
<br>
You can reach the person managing the list at<br>
        <a href="mailto:osg-users-owner@lists.openscenegraph.org">osg-users-owner@lists.openscenegraph.org</a><br>
<br>
When replying, please edit your Subject line so it is more specific<br>
than "Re: Contents of osg-users digest..."<br>
<br>
<br>
Today's Topics:<br>
<br>
   1. Re: Change particle color ! (Carlos Sanches)<br>
   2. Re: Paul, Another FLT Export BUG. (Paul Martz)<br>
   3. Re: 2.6.1 release (Paul Martz)<br>
   4. Vanishing Particles (b boltze)<br>
   5. Re: Vanishing Particles ( Charles Coss? )<br>
   6. How to use color a mesh object using gradient colors (oren david)<br>
   7. Re: Which File Formats / Plugins support multi-texture?<br>
      (David Spilling)<br>
   8. osgParticle and osgPPU not compatible (alexandre amyot murray)<br>
<br>
<br>
----------------------------------------------------------------------<br>
<br>
Message: 1<br>
Date: Tue, 16 Sep 2008 13:03:33 -0300<br>
From: "Carlos Sanches" <<a href="mailto:carlos@met.com.br">carlos@met.com.br</a>><br>
Subject: Re: [osg-users] Change particle color !<br>
To: "OpenSceneGraph Users" <<a href="mailto:osg-users@lists.openscenegraph.org">osg-users@lists.openscenegraph.org</a>><br>
Message-ID:<br>
        <<a href="mailto:5773c4a0809160903q21a3b6c6uecf14bac9d79d30d@mail.gmail.com">5773c4a0809160903q21a3b6c6uecf14bac9d79d30d@mail.gmail.com</a>><br>
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"<br>
<br>
hey man I did it .<br>
look the example particle<br>
cor is the float that is variable of alpha to me , but can be r g or b<br>
<br>
and using the code in the principal loop:<br>
<br>
              initial_color   =   osg::Vec4(R, G, B, cor);<br>
              final_color       =   osg::Vec4(fR, fG, fB, 0.0);<br>
<br>
<br>
<br>
smokeParticle->setColorRange(osgParticle::rangev4(initial_color,final_color<br>
) );<br>
            psa->setDefaultParticleTemplate(*smokeParticle);<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
On Tue, Sep 16, 2008 at 1:31 PM, b boltze <<a href="mailto:con@bspot.de">con@bspot.de</a>> wrote:<br>
<br>
> Hi Mattias,<br>
><br>
> On Monday 18 August 2008 22:42:04 Mattias Helsing wrote:<br>
> > On Mon, Aug 18, 2008 at 8:44 PM, Carlos Sanches <<a href="mailto:cesmsp@gmail.com">cesmsp@gmail.com</a>><br>
> wrote:<br>
> > > to do this I need to change the color of particles after your creation<br>
> > > only when I press the key.<br>
> ><br>
> > yes it is possible. You need an EventHandler and a osg::Timer.<br>
> > Set the color in EventHandler::handle(osgGA::FRAME).<br>
> ><br>
> > There is probably 10 other ways to do this also.<br>
><br>
> I have a similar problem and I fear I don't understand how this is supposed<br>
> to<br>
> work. Creating an EventHandler and a Timer is easy of course, but actually<br>
> changing the particles' colors seems problematical to me:<br>
><br>
> Since the _current_* (alpha, color, etc.) attributes are protected in<br>
> Particle<br>
> and there are no setter functions, I can not change these values directly.<br>
> I<br>
> can only change the ranges, using set*Range.<br>
><br>
> If the particles have limited lifetime, I can setColorRange or<br>
> setAlphaRange<br>
> on them, so they will fade out. But since they have already lived a portion<br>
> of their lifetime, they won't start at the beginning of the given interval,<br>
> but jump right into it, to the value corresponding to the percentage of<br>
> their<br>
> lifetime they have already spent.<br>
><br>
> For example: A particle has already lived 9 seconds out of 10. Alpha range<br>
> before the change was 1 to 1, so the particles alpha was 1. Then I set the<br>
> alpha to range from 1 to 0, and the particle will immediately take an alpha<br>
> value of 1+(0-1)*(9/10) = 0.1, assuming linear interpolation.<br>
><br>
> If, on the other hand, the particle has infinite lifetime, I can't change<br>
> its<br>
> color or alpha at all, because immortal particles retrieve their current<br>
> values from the interpolators only once, at their first rendering pass<br>
> ever.<br>
> So changing the ranges has no effect on them.<br>
><br>
> Did I miss something?<br>
><br>
> Thanks for your help<br>
>        bastian<br>
> _______________________________________________<br>
> osg-users mailing list<br>
> <a href="mailto:osg-users@lists.openscenegraph.org">osg-users@lists.openscenegraph.org</a><br>
> <a href="http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org" target="_blank">http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org</a><br>
><br>
<br>
<br>
<br>
--<br>
Carlos Sanches<br>
Analista de Sistemas e computa??o gr?fica<br>
Tel: 55 11 3816 2888<br>
Cel: 55 11 9650 7137<br>
<br>
Somar Meteorologia<br>
<a href="http://www.somarmeteorologia.com.br" target="_blank">www.somarmeteorologia.com.br</a><br>
-------------- next part --------------<br>
An HTML attachment was scrubbed...<br>
URL: <<a href="http://lists.openscenegraph.org/pipermail/osg-users-openscenegraph.org/attachments/20080916/387ae2e6/attachment.html" target="_blank">http://lists.openscenegraph.org/pipermail/osg-users-openscenegraph.org/attachments/20080916/387ae2e6/attachment.html</a>><br>

<br>
------------------------------<br>
<br>
Message: 2<br>
Date: Tue, 16 Sep 2008 10:41:36 -0600<br>
From: "Paul Martz" <<a href="mailto:pmartz@skew-matrix.com">pmartz@skew-matrix.com</a>><br>
Subject: Re: [osg-users] Paul, Another FLT Export BUG.<br>
To: "'OpenSceneGraph Users'" <<a href="mailto:osg-users@lists.openscenegraph.org">osg-users@lists.openscenegraph.org</a>><br>
Message-ID: <DEAAEF80568F4BFEAA65ABB124A99920@Supreme><br>
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"<br>
<br>
Hi John -- This is definitely a bug that needs to be fixed. and I'm sorry it<br>
is impacting your work.<br>
<br>
What I'm getting at is that it would really be nice if the FLT writer could<br>
export the output of osgUtil::DelaunayTriangulator without having to put a<br>
normal vector generator on top of it.<br>
<br>
FLT only supports normal per vertex, so there will need to be some type of<br>
normal generation (at least duplication) in order for the exporter to<br>
support BIND_PER_PRIMITIVE.<br>
<br>
To me, BIND_PER_PRIMITIVE implies that the same normal is used at each<br>
vertex of the component primitive (quad/triangle/line segment/whatever). So,<br>
for example, given an array of 4 vertices to render 2 triangles, there would<br>
be 2 normals, one for each triangle. The correct output in FLT would be 6<br>
entries in the vertex palette, 3 with one normal and 3 with the other, and<br>
the 2 shared vertices would have xyz values duplicated. (This is for Face<br>
record usage; Mesh might be different.)<br>
<br>
Currently, the structure of the FLT exporter is as simple as possible; when<br>
it encounters a Geometry, it blindly adds the data to the vertex palette<br>
without even looking at the primitive modes, and it currently depends on the<br>
binding being PER_VERTEX (as you have discovered). This is clearly wrong and<br>
needs to be fixed. To handle things correctly, either the data needs to be<br>
preprocessed up front to fit this usage before being added to the<br>
VertexPaletteManager, or the VertexPaletteManager itself needs to be smart<br>
enough to handle it. In either case the process would be as follows:<br>
<br>
We essentially need to change the Geometry data so that color and normal<br>
bindings are per vertex (this is a FLT requirement). This would involve<br>
iterating over all PrimitiveSets and doing a switch/case on the primitive<br>
mode, then copying existing data into new arrays.<br>
<br>
Also, we need to special case BIND_OVERALL color, because FLT files have the<br>
concept of a single color specified in the Face record. So we don't want to<br>
expand that out to BIND_PER_VERTEX.<br>
<br>
Then we also need to be sure to handle the "sharing" feature correctly. The<br>
current code is optimized to support two Geometry objects sharing the same<br>
vertex arrays; if the address of the arrays match, the code assumes the data<br>
is already in the vertex palette and simply indexes into the existing data.<br>
However, if we have to preprocess the data and generate new arrays on the<br>
fly to support BIND_PER_PRIMITIVE, then we must instruct the<br>
VertexPaletteManager to disable sharing for those arrays. I believe there is<br>
already a flag for this, as I had to do something similar for light points.<br>
<br>
All this is doable but tedious. I won't get to it in the next few weeks; I<br>
might not get to it until early next year (yes, I'm booked pretty solid<br>
these days).<br>
   -Paul<br>
<br>
-------------- next part --------------<br>
An HTML attachment was scrubbed...<br>
URL: <<a href="http://lists.openscenegraph.org/pipermail/osg-users-openscenegraph.org/attachments/20080916/71927887/attachment-0001.htm" target="_blank">http://lists.openscenegraph.org/pipermail/osg-users-openscenegraph.org/attachments/20080916/71927887/attachment-0001.htm</a>><br>

<br>
------------------------------<br>
<br>
Message: 3<br>
Date: Tue, 16 Sep 2008 10:58:28 -0600<br>
From: "Paul Martz" <<a href="mailto:pmartz@skew-matrix.com">pmartz@skew-matrix.com</a>><br>
Subject: Re: [osg-users] 2.6.1 release<br>
To: "'OpenSceneGraph Users'" <<a href="mailto:osg-users@lists.openscenegraph.org">osg-users@lists.openscenegraph.org</a>><br>
Message-ID: <4EDE1EBE12EB4B33834ECE7E7BBAE122@Supreme><br>
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"<br>
<br>
Thanks, Jason. I've committed this change to the 2.6.1 branch. I've also<br>
added the aforementioned occlusion query workaround, and I've bumped the<br>
version number to 2.6.1 in anticipation of an upcoming release in the near<br>
future.<br>
<br>
Could you please verify that I added your fix correctly? (Take a look at the<br>
code, or better yet, build the branch and test it.)<br>
<br>
Thanks,<br>
   -Paul<br>
<br>
<br>
<br>
  _____<br>
<br>
From: <a href="mailto:osg-users-bounces@lists.openscenegraph.org">osg-users-bounces@lists.openscenegraph.org</a><br>
[mailto:<a href="mailto:osg-users-bounces@lists.openscenegraph.org">osg-users-bounces@lists.openscenegraph.org</a>] On Behalf Of Jason<br>
Beverage<br>
Sent: Monday, September 15, 2008 1:01 PM<br>
To: OpenSceneGraph Users<br>
Subject: Re: [osg-users] 2.6.1 release<br>
<br>
<br>
Hi Paul,<br>
<br>
I've got a small fix that I submitted as part of revision 8765 that I think<br>
should be included that fixed a problem with the osgSim::OverlayNode.<br>
<a href="http://www.openscenegraph.org/projects/osg/changeset/8765" target="_blank">http://www.openscenegraph.org/projects/osg/changeset/8765</a><br>
<br>
Thanks!<br>
<br>
Jason<br>
<br>
<br>
On Mon, Sep 15, 2008 at 2:00 PM, Paul Martz <<a href="mailto:pmartz@skew-matrix.com">pmartz@skew-matrix.com</a>> wrote:<br>
<br>
<br>
Hi folks -- I intend to put out an OSG v2.6.1 release, targeting end of<br>
month but early October is more likely.<br>
<br>
I'm creating this release because I have a client that requires at least two<br>
of the bug fixes that have been submitted post-2.6. My intention is to<br>
primarily include changes that will actually be needed, so if you are<br>
content to stay on the version of OSG you're currently on, or content to<br>
stay on the SVN head, then you will probably not use 2.6.1 and you can now<br>
delete this post and go back to work. :-)<br>
<br>
I'm also not fond of doing a lot of testing, so this is a reason to keep the<br>
change set minimal.<br>
<br>
If you actually might use the 2.6.1 release, then I'm interested in<br>
soliciting your change requests. Have there been any submissions post-2.6<br>
that you'd like to see in the 2.6.1 branch? Please let me know. I intend to<br>
read over the ChangeLog to look for desirable changes and low-hanging fruit,<br>
but I'd like input from the community to guide my search.<br>
<br>
The SVN for 2.6.1 development is here:<br>
<br>
<a href="http://www.openscenegraph.org/svn/osg/OpenSceneGraph/branches/OpenSceneGraph-2.6" target="_blank">http://www.openscenegraph.org/svn/osg/OpenSceneGraph/branches/OpenSceneGraph<br>
-2.6</a><br>
<br>
Currently, this is identical to 2.6 plus the following changes:<br>
 * A fix to the FLT exporter to support PositionAttitudeTransform.<br>
 * A fix to the Simplifier to support shared vertex arrays.<br>
<br>
The latter breaks binary compatibility by changing the Geometry interface,<br>
so 2.6.1 will require a recompile.<br>
<br>
I will put in the OcclusionQueryNode workaround for a suspected NVIDIA<br>
driver issue, and I'm also considering an issue with BIND_PER_PRIMITIVE in<br>
the FLT exporter (this issue is currently not resolved).<br>
<br>
Thoughts and input appreciated.<br>
<br>
Paul Martz<br>
Skew Matrix Software LLC<br>
<a href="http://www.skew-matrix.com" target="_blank">http://www.skew-matrix.com</a> <<a href="http://www.skew-matrix.com/" target="_blank">http://www.skew-matrix.com/</a>><br>
+1 303 859 9466<br>
<br>
<br>
_______________________________________________<br>
osg-users mailing list<br>
<a href="mailto:osg-users@lists.openscenegraph.org">osg-users@lists.openscenegraph.org</a><br>
<a href="http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org" target="_blank">http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org</a><br>
<br>
<br>
<br>
<br>
-------------- next part --------------<br>
An HTML attachment was scrubbed...<br>
URL: <<a href="http://lists.openscenegraph.org/pipermail/osg-users-openscenegraph.org/attachments/20080916/44b49c90/attachment-0001.htm" target="_blank">http://lists.openscenegraph.org/pipermail/osg-users-openscenegraph.org/attachments/20080916/44b49c90/attachment-0001.htm</a>><br>

<br>
------------------------------<br>
<br>
Message: 4<br>
Date: Tue, 16 Sep 2008 19:51:39 +0000<br>
From: b boltze <<a href="mailto:con@bspot.de">con@bspot.de</a>><br>
Subject: [osg-users] Vanishing Particles<br>
To: OpenSceneGraph Users <<a href="mailto:osg-users@lists.openscenegraph.org">osg-users@lists.openscenegraph.org</a>><br>
Message-ID: <<a href="mailto:200809161951.39541.con@bspot.de">200809161951.39541.con@bspot.de</a>><br>
Content-Type: text/plain;  charset="utf-8"<br>
<br>
Hello everyone,<br>
<br>
I don't know whether it's considered rude to just appear and ask stupid<br>
questions on this list. But at the moment I don't know where else to go,<br>
so... well, I'll just ask my stupid question:<br>
<br>
I have setup a ParticleSystem. I store all the particles created for that<br>
system in a separate place; actually an array of particle pointers. Also, all<br>
particles have infinite lifetime, i.e. lifetime is set to 0.<br>
<br>
After some time, when I walk through my separate array, some of the particles<br>
have vanished from the system: looping over all particles using<br>
system->numParticles and system->getParticle, I can't find them anymore, and<br>
when I try to access them using my pointer, I get a segfault.<br>
<br>
Unfortunately, I have no idea, where those particles might get deleted.<br>
<br>
Could someone please give me a hint?<br>
<br>
TIA<br>
        bastian<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
------------------------------<br>
<br>
Message: 5<br>
Date: Tue, 16 Sep 2008 12:20:07 -0600<br>
From: " Charles Coss? " <<a href="mailto:ccosse@gmail.com">ccosse@gmail.com</a>><br>
Subject: Re: [osg-users] Vanishing Particles<br>
To: "OpenSceneGraph Users" <<a href="mailto:osg-users@lists.openscenegraph.org">osg-users@lists.openscenegraph.org</a>><br>
Message-ID:<br>
        <<a href="mailto:fb87ba070809161120i224b736ao407caa64fab81949@mail.gmail.com">fb87ba070809161120i224b736ao407caa64fab81949@mail.gmail.com</a>><br>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1<br>
<br>
Hi Bastion,<br>
just a wild guess, but if you followed that last reply to your<br>
previous post, then maybe you are no longer setting lifetime to -1?<br>
Are you implementing that advice from previous thread ... ie where you<br>
reset default_particle_template?<br>
-Charles<br>
<br>
On Tue, Sep 16, 2008 at 1:51 PM, b boltze <<a href="mailto:con@bspot.de">con@bspot.de</a>> wrote:<br>
> Hello everyone,<br>
><br>
> I don't know whether it's considered rude to just appear and ask stupid<br>
> questions on this list. But at the moment I don't know where else to go,<br>
> so... well, I'll just ask my stupid question:<br>
><br>
> I have setup a ParticleSystem. I store all the particles created for that<br>
> system in a separate place; actually an array of particle pointers. Also, all<br>
> particles have infinite lifetime, i.e. lifetime is set to 0.<br>
><br>
> After some time, when I walk through my separate array, some of the particles<br>
> have vanished from the system: looping over all particles using<br>
> system->numParticles and system->getParticle, I can't find them anymore, and<br>
> when I try to access them using my pointer, I get a segfault.<br>
><br>
> Unfortunately, I have no idea, where those particles might get deleted.<br>
><br>
> Could someone please give me a hint?<br>
><br>
> TIA<br>
>        bastian<br>
><br>
><br>
><br>
> _______________________________________________<br>
> osg-users mailing list<br>
> <a href="mailto:osg-users@lists.openscenegraph.org">osg-users@lists.openscenegraph.org</a><br>
> <a href="http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org" target="_blank">http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org</a><br>
><br>
<br>
<br>
<br>
--<br>
AsymptopiaSoftware | Software@theLimit<br>
 <a href="http://www.asymptopia.org" target="_blank">www.asymptopia.org</a><br>
<br>
<br>
------------------------------<br>
<br>
Message: 6<br>
Date: Tue, 16 Sep 2008 22:18:02 +0300<br>
From: "oren david" <<a href="mailto:orendavd@gmail.com">orendavd@gmail.com</a>><br>
Subject: [osg-users] How to use color a mesh object using gradient<br>
        colors<br>
To: <a href="mailto:osg-users@lists.openscenegraph.org">osg-users@lists.openscenegraph.org</a><br>
Message-ID:<br>
        <<a href="mailto:ca710ce80809161218q58f4edfaj4b681b12ecb626f8@mail.gmail.com">ca710ce80809161218q58f4edfaj4b681b12ecb626f8@mail.gmail.com</a>><br>
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"<br>
<br>
 Hello all, I've a mesh onject I've build from a .STL file. how do I get it<br>
colored using a gradient colors?? and how do I specify which color I want in<br>
the gradient ( I dont want all the range between blue and red).<br>
thank you<br>
OrenDavd<br>
-------------- next part --------------<br>
An HTML attachment was scrubbed...<br>
URL: <<a href="http://lists.openscenegraph.org/pipermail/osg-users-openscenegraph.org/attachments/20080916/baa919c6/attachment-0001.htm" target="_blank">http://lists.openscenegraph.org/pipermail/osg-users-openscenegraph.org/attachments/20080916/baa919c6/attachment-0001.htm</a>><br>

<br>
------------------------------<br>
<br>
Message: 7<br>
Date: Tue, 16 Sep 2008 21:36:54 +0100<br>
From: "David Spilling" <<a href="mailto:david.spilling@gmail.com">david.spilling@gmail.com</a>><br>
Subject: Re: [osg-users] Which File Formats / Plugins support<br>
        multi-texture?<br>
To: "OpenSceneGraph Users" <<a href="mailto:osg-users@lists.openscenegraph.org">osg-users@lists.openscenegraph.org</a>><br>
Message-ID:<br>
        <<a href="mailto:3bb9d0610809161336k81b032y228b27462a4ea2a1@mail.gmail.com">3bb9d0610809161336k81b032y228b27462a4ea2a1@mail.gmail.com</a>><br>
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"<br>
<br>
Dear All,<br>
<br>
Current observations:<br>
<br>
1) The OSG 2.6 .obj loader loads two textures : a diffuse map, into texture<br>
unit 0, and an "opacity map" into texture unit 1. The OBJ format supports a<br>
variety of other texture maps (e.g "bump", "map_Ks", etc.). This<br>
map-to-texture-unit correspondence is _hardcoded_ in the loader.<br>
<br>
2) The 3DS loader has a bunch of potential map loads commented out<br>
(ReaderWriter3DS.cpp, lines 828-842).<br>
<br>
General question:<br>
<br>
How should OSG cope with map-to-texture unit correspondence? For example, I<br>
can modify the OBJ loader to support map_Ks, bump, etc. but the texture<br>
units will still be hardcoded, and since I don't use an opacity map, the<br>
original author's (Bob Kuehne) map_opacity change will break. A similar<br>
question applied to the 3DS format; I can get it to load up other maps<br>
(specular, opacity, bump etc.) but equally, end up hardcoding against<br>
texture units.<br>
<br>
Altenatively, the loader could increment texture units as it finds them in<br>
the input file - this will work for OBJ; I'm not so familiar with 3DS for<br>
this. Then it would be up to the shader to sort things out.<br>
<br>
Even more alternatively, one could pass options into the loader that<br>
dictated the correspondence.<br>
<br>
Is there a general OSG wide recommended approach for this, or do people just<br>
end up with their own personal customised loaders?<br>
<br>
Advice appreciated,<br>
<br>
David<br>
<br>
(PS : shouldn't "map_opacity" be "map_d" in the obj loader?)<br>
-------------- next part --------------<br>
An HTML attachment was scrubbed...<br>
URL: <<a href="http://lists.openscenegraph.org/pipermail/osg-users-openscenegraph.org/attachments/20080916/98bf7af5/attachment-0001.htm" target="_blank">http://lists.openscenegraph.org/pipermail/osg-users-openscenegraph.org/attachments/20080916/98bf7af5/attachment-0001.htm</a>><br>

<br>
------------------------------<br>
<br>
Message: 8<br>
Date: Tue, 16 Sep 2008 16:57:11 -0400<br>
From: "alexandre amyot murray" <<a href="mailto:alex.amyotmurray@gmail.com">alex.amyotmurray@gmail.com</a>><br>
Subject: [osg-users] osgParticle and osgPPU not compatible<br>
To: <a href="mailto:osg-users@lists.openscenegraph.org">osg-users@lists.openscenegraph.org</a><br>
Message-ID:<br>
        <<a href="mailto:265b66b30809161357q31453a49gf06670184dbbd19c@mail.gmail.com">265b66b30809161357q31453a49gf06670184dbbd19c@mail.gmail.com</a>><br>
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"<br>
<br>
Hi,<br>
<br>
I'm trying to use osgParticle in combinaison with osgPPU but it doesn't<br>
work, my application crash at the beggining. If I dont use osgPPU,<br>
everything work fine.<br>
<br>
The error message I got in my console is :<br>
<br>
*"osgParticle::ParticleSystemUpdater::traverse(NodeVisitor&) requires a<br>
valid FrameStamp to function, particles not updated."<br>
<br>
*Do you know why?<br>
<br>
Thanks<br>
<br>
Alexandre*<br>
*<br>
-------------- next part --------------<br>
An HTML attachment was scrubbed...<br>
URL: <<a href="http://lists.openscenegraph.org/pipermail/osg-users-openscenegraph.org/attachments/20080916/c6c1bea6/attachment-0001.htm" target="_blank">http://lists.openscenegraph.org/pipermail/osg-users-openscenegraph.org/attachments/20080916/c6c1bea6/attachment-0001.htm</a>><br>

<br>
------------------------------<br>
<br>
_______________________________________________<br>
osg-users mailing list<br>
<a href="mailto:osg-users@lists.openscenegraph.org">osg-users@lists.openscenegraph.org</a><br>
<a href="http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org" target="_blank">http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org</a><br>
<br>
<br>
End of osg-users Digest, Vol 15, Issue 44<br>
*****************************************<br>
</blockquote></div><br></div>