<div>It seems that getting a driver update did the trick.  I have a pretty new setup, so I was surprised there would be new drivers out there, but indeed there were.</div>
<div> </div>
<div>Now I do not have the growing Draw callback, but everything still shows the orange bar across the entire screen.  I am getting 60 fps ok, so I don't get the bar.  I am sure it is probably still a driver issue somewhere.  I still also have these long orange bars and big spaces in my stats display I do not understand, but atleast the performance does not degrade.</div>

<div> </div>
<div>Thanks</div>
<div>-- Rick<br><br></div>
<div class="gmail_quote">On Thu, Jul 10, 2008 at 7:34 AM, Martin Naylor <<a href="mailto:martin.naylor@dsl.pipex.com">martin.naylor@dsl.pipex.com</a>> wrote:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="PADDING-LEFT: 1ex; MARGIN: 0px 0px 0px 0.8ex; BORDER-LEFT: #ccc 1px solid">
<div lang="EN-GB" vlink="purple" link="blue">
<div>
<p><span style="FONT-SIZE: 11pt; COLOR: #1f497d">Hello,</span></p>
<p><span style="FONT-SIZE: 11pt; COLOR: #1f497d">Been a while since I have posted and am just trying to catch up and rebuild OSG so I could be way off ;-).</span></p>
<p><span style="FONT-SIZE: 11pt; COLOR: #1f497d">Are you running any kind of power saving options, such as cool and quiet?</span></p>
<p><span style="FONT-SIZE: 11pt; COLOR: #1f497d">I seem to remember this happened to me when you had power saving options enabled and the model displaying was using particles or something like that?</span></p>
<p><span style="FONT-SIZE: 11pt; COLOR: #1f497d">Of course that's on Windows </span><span style="FONT-SIZE: 11pt; COLOR: #1f497d; FONT-FAMILY: Wingdings">J</span><span style="FONT-SIZE: 11pt; COLOR: #1f497d"></span></p>
<p><span style="FONT-SIZE: 11pt; COLOR: #1f497d">Cheers</span></p>
<p><span style="FONT-SIZE: 11pt; COLOR: #1f497d"> </span></p>
<p><span style="FONT-SIZE: 11pt; COLOR: #1f497d">Martin Naylor.</span></p>
<p><span style="FONT-SIZE: 11pt; COLOR: #1f497d"> </span></p>
<p><span style="FONT-SIZE: 11pt; COLOR: #1f497d"> </span></p>
<div style="BORDER-RIGHT: medium none; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #b5c4df 1pt solid; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: medium none; PADDING-TOP: 3pt; BORDER-BOTTOM: medium none">
<p><b><span lang="EN-US" style="FONT-SIZE: 10pt">From:</span></b><span lang="EN-US" style="FONT-SIZE: 10pt"> <a href="mailto:osg-users-bounces@lists.openscenegraph.org" target="_blank">osg-users-bounces@lists.openscenegraph.org</a> [mailto:<a href="mailto:osg-users-bounces@lists.openscenegraph.org" target="_blank">osg-users-bounces@lists.openscenegraph.org</a>] <b>On Behalf Of </b><a href="mailto:rpingry@gmail.com" target="_blank">rpingry@gmail.com</a><br>
<b>Sent:</b> 10 July 2008 03:43<br><b>To:</b> OpenSceneGraph Users<br><b>Subject:</b> Re: [osg-users] The growing draw bar in the stats handler</span></p></div>
<div>
<div></div>
<div class="Wj3C7c">
<p> </p>
<div>
<p>Some more information:</p></div>
<div>
<p> </p></div>
<div>
<p>I have noticed that this strange behavior only seems to happen on certain models.  In others, the orange bar fills all along the lower bar.  I included a picture.  Somthing I see there is that the other bars take up very little of the space.  I am only getting 15 fps, but most of the bar is empty.</p>
</div>
<div>
<p> </p></div>
<div>
<p style="MARGIN-BOTTOM: 12pt">-- Rick</p></div>
<div>
<p>On Wed, Jul 9, 2008 at 10:14 PM, <<a href="mailto:rpingry@gmail.com" target="_blank">rpingry@gmail.com</a>> wrote:</p>
<div>
<p>Something else I noticed that I thought was strange was that the orange GPU bar has 8 short blocks all drawn in the first frame.  I have included an image to show.  What does this mean?  When I look at a smaller model, the Orange block fills alll along the lower bar.</p>
</div>
<div>
<div>
<div>
<p> </p></div>
<div>
<p><br><br> </p></div>
<div>
<p>On Wed, Jul 9, 2008 at 9:46 PM, <<a href="mailto:rpingry@gmail.com" target="_blank">rpingry@gmail.com</a>> wrote:</p>
<div>
<p>Hello all,</p></div>
<div>
<p> </p></div>
<div>
<p>I recently added a stats handler to our game viewer.  Something I noticed is that if you have the stats window open, showing the bars, that the draw bar grows and grows.  The framerate starts dropping and gets slower.  If I turn the bars off, the framerate returns to 60.  When I turn the bars back on, the draw bar is suddenly back where it was when I turned it off, and starts growing again.</p>
</div>
<div>
<p> </p></div>
<div>
<p>I noticed this does not happen if I have a fairly trivial model, and it does not happen in osgviewer at all (as far as I can tell), using the same model I had in my game viewer.  What could I be doing wrong?</p></div>

<div>
<p> </p></div>
<div>
<p>Thanks</p></div>
<div>
<p>-- Rick</p></div></div>
<p><br><br clear="all"></p></div></div>
<p><span style="COLOR: #888888">-- <br>>> Rick<br>Check us out at <a href="http://fringe-online.com/" target="_blank">http://fringe-online.com/</a> </span></p></div>
<p><br><br clear="all"><br>-- <br>>> Rick<br>Check us out at <a href="http://fringe-online.com/" target="_blank">http://fringe-online.com/</a> </p></div></div></div></div><br>_______________________________________________<br>
osg-users mailing list<br><a href="mailto:osg-users@lists.openscenegraph.org">osg-users@lists.openscenegraph.org</a><br><a href="http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org" target="_blank">http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org</a><br>
<br></blockquote></div><br><br clear="all"><br>-- <br>>> Rick<br>Check us out at <a href="http://fringe-online.com/">http://fringe-online.com/</a>