[osg-users] Running VPBMaster

Jacob Armstrong jacob88 at hotmail.com
Mon Nov 23 07:30:15 PST 2009


Well, let me ask you this then...I launched vpbmaster.exe passing in a list of 490 bitmaps with --xt, --yt, --xx, --yy, and --t arguments. Earlier in this thread I showed the last line output to the screen. It has generated a .task file at Level 0, 16 at Level 3, and 256 at Level 7. It sat for 2 days without doing anything. All 4113 tasks were still pending after 2 days. How long do you think it would normally take for 4113 tasks to at least begin running? Also, isn't there something I can do with the build_master.source file? Can't I cancel the run and pass the .source file to osgdem or vpbmaster? How does it work? Forget about what it's doing now...what is it supposed to do?

 

 


 
> Date: Mon, 23 Nov 2009 09:12:46 +0000
> From: robert.osfield at gmail.com
> To: osg-users at lists.openscenegraph.org
> Subject: Re: [osg-users] Running VPBMaster
> 
> HI Jacob,
> 
> There really is much that others can do to help without be able to run
> the same test and see the same behaviour and then run vpbmaster in a
> debugger to see what is going on. vpbmaster should be dispatching the
> osgdem tasks and then sitting most idle while the osgdem tasks do the
> actual build, and then re-submit new tasks as they are finished.
> 
> Try running vpbmaster in a debugger and see what is happening when it's hanging.
> 
> Robert.
> 
> On Mon, Nov 23, 2009 at 1:36 AM, Jacob Armstrong <jacob88 at hotmail.com> wrote:
> > So I had VPBMaster running for over two days and it didn't seem to be doing
> > anything so I used Ctrl+C to cancel the task and the following was output to
> > the screen:
> >
> > "
> > Recieved signal 2, doing TERMINATE_RUNNING_TASKS_THEN_EXIT.
> > MachinePool::signal(2)
> > Machine::signal(2)
> > Machine::cancelThreads() hostname= , threads=2
> >      Cancel thread
> >      Cancel thread
> > Completed Machine::cancelThreads() hostname= , threads=2
> > End of TaskSet: tasksPending=4113 taskCompleted=0 taskRunning=0
> > tasksFailed=0
> > Continuing with existing TaskSet.
> > End of Run: tasksPending=4113 taskCompleted=0 taskRunning=0 tasksFailed=0
> > MachinePool::reportTimingStats()
> >      Machine :
> >           Task::type='' minTime=1.120172 maxTime=1.122734
> > averageTime=1.121453 totalComputeTime=2.242906 numTasks=2
> > Finished run, but did not complete 4113 tasks.
> > Total elapsed time = 191483.915636
> > "
> >
> > The total elapsed time equates to 2.2 days, which is about how long it was
> > running before I cancelled it. Can anyone tell me what it was doing for 2.2
> > days, if no tasks were completed in that time? I kicked it off again and
> > cancelled it and I had the same number of tasks created, with all of them
> > Pending, and nothing completing. Am I missing a piece of the puzzle here.
> > Can anyone please help me?
> >
> > Thanks,
> > Jake
> >
> >
> >
> > ________________________________
> > From: jacob88 at hotmail.com
> > To: osg-users at lists.openscenegraph.org
> > Date: Sun, 22 Nov 2009 19:02:07 -0500
> > Subject: Re: [osg-users] Running VPBMaster
> >
> > Any suggestions here? Should I be doing something with the .source file?
> >
> >
> >
> > ________________________________
> > From: jacob88 at hotmail.com
> > To: osg-users at lists.openscenegraph.org
> > Date: Fri, 20 Nov 2009 15:36:05 -0500
> > Subject: [osg-users] Running VPBMaster
> >
> > Alright, it looks like I've finally gotten VPBMaster-0.9.10 up and running
> > (with OSG-2.8.0) and I attempted to feed it the input I was previously
> > trying to feed to OSGDem with my older version of OSG. It spit a lot of text
> > to the screen, and now seems to have hung. The last thing on the screen is
> > "scheduling task :
> > tasks/build_subtile_L3_X3_Y3/build_subtile_L7_X63_Y63.task". I tried
> > pressing ENTER and it didn't do anything.
> >
> > I've noticed that I now have a couple new files: build_master.source (0 kb)
> > and build_master.tasks (284 kb). I've also got a new "tasks" directory,
> > which has 17 files ("build_root_L0_X0_Y0.task" and
> > "build_subtile_L3_X0_Y0.task"-"build_subtile_L3_X3_Y3.task") and 16
> > directories ("build_subtile_L3_X0_Y0"-"build_subtile_L3_X3_Y3", each
> > consisting of 256 files). Do I need to do something next, or is it
> > processing something behind the curtain, or did something go wrong since my
> > .source file is 0 kb? Any help is appreciated!
> >
> > Thanks,
> > Jake
> >
> > ________________________________
> > Windows 7: It works the way you want. Learn more.
> > ________________________________
> > Hotmail: Trusted email with powerful SPAM protection. Sign up now.
> > ________________________________
> > Windows 7: I wanted simpler, now it's simpler. I'm a rock star.
> > _______________________________________________
> > osg-users mailing list
> > osg-users at lists.openscenegraph.org
> > http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org
> >
> >
> _______________________________________________
> osg-users mailing list
> osg-users at lists.openscenegraph.org
> http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org
 		 	   		  
_________________________________________________________________
Windows 7: I wanted simpler, now it's simpler. I'm a rock star.
http://www.microsoft.com/Windows/windows-7/default.aspx?h=myidea?ocid=PID24727::T:WLMTAGL:ON:WL:en-US:WWL_WIN_myidea:112009
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.openscenegraph.org/pipermail/osg-users-openscenegraph.org/attachments/20091123/1ed15079/attachment.htm>


More information about the osg-users mailing list