[osg-users] Mac bundle distribution can't use plugin

Filip Wänström filip.wanstrom at gmail.com
Mon Nov 23 00:52:09 PST 2009


Hi, thanks for the answer but I am using CMake/regular makefiles to do
all my building and using the "OSX Ingest into bundle" script that
comes with osg. I just presumed it did all magic but maybe I should
check out the actual paths in the libs. I'll be back with a report.
/Filip

On Fri, Nov 20, 2009 at 6:21 PM, Stephan Maximilian Huber
<ratzfatz at digitalmind.de> wrote:
> Hi Filip,
>
> check your system.log-file -- I am pretty sure the osgdb_obj pluging
> refers to the osg-dylibs in /usr/lib or similar.
>
> You'll have to massage the paths to the libs stored in the plugin via
> install_name_tool in a post-build-step.
>
> Paths to libs are hardcoded in the object-file when linked. You can
> change them to something better suited like @loader_path.../pipapo. Try
> googling for install_name_tool and @loader_path to get an idea.
>
> If you are using the deprecated XCode-project and embed the osg
> frameworks into your app and the obj-plugin into plugins it should work
> out of the box whithout fiddling around with install_name_tool.
>
> cheers,
> Stephan
>
>
>
> Filip Wänström schrieb:
>> Hi,
>>
>> I have problems with distributing self-contained applications on the
>> mac. I have reduced my issues by building a very simple example that
>> basically only opens a window and loads an .obj file.
>>
>> Using OSG_NOTIFY_LEVEL=INFO (DEBUG is the same + a lot more, but
>> unrelated) I get the following output:
>>
>> [filip at MPQ]:[~/Documents/Code/OSGTests/]$
>> ./_CPack_Packages/Darwin/DragNDrop/BasicApp-1.0.0-Darwin/BasicApp.app/Contents/MacOS/BasicApp
>> GraphicsContext::setWindowingSystemInterface() 0xc0e930 0xa13c50
>> Initiating ....
>> Constructing BasicApp 1
>> Listing plugins
>> plugin: /Users/filip/Documents/Code/OSGTests/_CPack_Packages/Darwin/DragNDrop/BasicApp-1.0.0-Darwin/BasicApp.app/Contents/PlugIns/osgPlugins-2.9.6/osgdb_obj.so
>> Found file: "data/models/clogo.obj"
>> Opened DynamicLibrary osgPlugins-2.9.6/osgdb_obj.so
>> Warning: Could not find plugin to read objects from file
>> "data/models/clogo.obj".
>> Failed to load model
>>
>> This seems self contradictory to me...
>>
>> So as far as I can tell:
>> 1) the bundled osglibs are found correctly and the app starts
>> 2) the file in the Resources directory in the app bundle is found correctly
>> 3) the right plugin is chosen and found in the app bundle
>> PlugIns/osgPlugins-2.9.6 directory
>> 4) The lib is opened ok
>> 5) it fails
>>
>> All .dylibs/.so are copied from my /usr/local/ osg install into the app bundle
>>
>> I tried to see if there were some hidden depencies on osgdb_obj.so
>> using otool but as far as I could tell there were no extra Non-system
>> dependencies
>>
>> I'm at a loss here and tearing my nonexistent hair. Any help would be
>> greatly appreciated.
>>
>> Best
>> /Filip
>> _______________________________________________
>> osg-users mailing list
>> osg-users at lists.openscenegraph.org
>> http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org
>
> _______________________________________________
> osg-users mailing list
> osg-users at lists.openscenegraph.org
> http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org
>


More information about the osg-users mailing list