[osg-users] osgstereomatch not working on Windows, NVIDIA 8800

J.P. Delport jpdelport at csir.co.za
Mon Sep 29 02:16:53 PDT 2008


Hi,

just recompiled latest svn (8953) and stereomatch and 
multiplerendertargets work OK. Linux NVidia 7400 Go (177.67).

sorry I can't help on Windows. Anyone else?

jp

J.P. Delport wrote:
> Hi,
> 
> I will try later with the latest svn.
> 
> I have an older version (8504) and your posted command line for 
> stereomatch works on Linux here:
> The top right is white, but the top left shows the disparity image.
> 
> osgmultiplerendertargets without params should display a light yellow 
> square.
> 
> I also post my warnings, they are similar to yours, you do not need a 
> specific enable for sampler2DRect, OSG does this.
> 
> It seems something is up with FBO and multiple targets. Can you check if 
> osgprerender works properly?
> 
> jp
> 
> Thrall, Bryan wrote:
>> I've compiled OSG from svn HEAD (revision 8952)on Windows XP, but
>> osgstereomatch isn't working. I have an NVIDIA 8800 card; I tried driver
>> version 169 and 175 with the same results.
>>
>> I'm using OpenSceneGraph-Data from svn HEAD (revision 8952) as well.
>>
>> When I run
>>
>> osgstereomatch --left Images/dog_left_eye.jpg --right
>> Images/dog_right_eye.jpg --min 0 --max 31 --window 9 --single
>>
>> I see the two dog images with a flat red rectangle above them on the
>> left and a flat white rectangle above on the right. Isn't this example
>> supposed to show the pixel difference between these images?
>>
>> I tried without '--single' as well, and the only difference is the red
>> rectangle is blue.
>>
>> The only sign of something going wrong are warnings are printed from
>> compiling the shaders with OSG_NOTIFY_LEVEL=DEBUG_FP (see attached log).
>>
>> Also, there was an additional warning that said sampler2DRect couldn't
>> be used without adding the following to the shaders:
>>
>> #extension GL_ARB_texture_rectangle : enable
>>
>> But adding that didn't resolve the problem.
>>
>> On a possibly related note, osgstereoimage doesn't display anything, and
>> osgmultiplerendertargets only displays a blue rectangle (which I'm not
>> sure is correct).
>>
>> Is anyone else having similar problems? Any suggestions?
>>
>> -- 
>> Bryan Thrall
>> FlightSafety International
>> bryan.thrall at flightsafety.com
>>  
>>
>>
>> ------------------------------------------------------------------------
>>
>> _______________________________________________
>> osg-users mailing list
>> osg-users at lists.openscenegraph.org
>> http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org
> 
> 
> ------------------------------------------------------------------------
> 
> _______________________________________________
> osg-users mailing list
> osg-users at lists.openscenegraph.org
> http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org

-- 
This message is subject to the CSIR's copyright terms and conditions, e-mail legal notice, and implemented Open Document Format (ODF) standard. 
The full disclaimer details can be found at http://www.csir.co.za/disclaimer.html.

This message has been scanned for viruses and dangerous content by MailScanner, 
and is believed to be clean.  MailScanner thanks Transtec Computers for their support.




More information about the osg-users mailing list