[osg-users] Cannot get apps to find plugins

Robert Osfield robert.osfield at gmail.com
Fri Sep 5 12:49:56 PDT 2008


Hi Filip,

Could you try other and model image formats, such as

 osgviewer cow.osg

And see what happens.

Robert.

On Fri, Sep 5, 2008 at 6:33 PM, Filip Wänström <filip.wanstrom at tii.se> wrote:
> Thank you Robert,
>
> but the wierd thing is that this is in the output:
>
> FindFileInPath() : trying /usr/local/lib/osgPlugins-2.6.0/osgdb_qt.so ...
> FindFileInPath() : USING /usr/local/lib/osgPlugins-2.6.0/osgdb_qt.so
> Opened DynamicLibrary osgPlugins-2.6.0/osgdb_qt.so
> Warning: Could not find plugin to read objects from file "wood.png".
> wood.png'.
>
> I'll have to dig more on this and report back. I've tried so many different
> ways now that It might be a better route to uninstall and install anew...
> /Filip
>
>
> On Fri, Sep 5, 2008 at 5:28 PM, Robert Osfield <robert.osfield at gmail.com>
> wrote:
>>
>> Hi Filip,
>>
>> If you have installed the OSG then there should be no need to set the
>> path to the plugins, as the OSG should search the standard lib paths
>> for the presence of the osgPlugins-2.x.x directory.
>>
>> A good way to check where the the OSG is searching for files and
>> plugins is to enable verbose debug messages, on the command line do:
>>
>>  setenv OSG_NOTIFY_LEVEL DEBUG
>>  osgviewer cow.osg
>>
>> Then look back up through the output till you can see it search for
>> the osgdb_osg plugin.
>>
>> If your system doesn't have the /usr/local/lib on its library path
>> then you could add this, for instance via DYLD_LIBRARY_PATH. I'm no
>> OSX expert though so just recalling stuff from when I've tinkered with
>> Mac's.
>>
>> Robert.
>>
>> On Fri, Sep 5, 2008 at 4:11 PM, Filip Wänström <filip.wanstrom at gmail.com>
>> wrote:
>> > Hi again,
>> >
>> > I have problems to get my apps to find the plugins. Or rather, there
>> > seems
>> > to be some issue with the executable. I'm loosing my mind over this
>> > today so
>> > if someone have some insights I would be more than happy!
>> >
>> > So I'm on a Mac  with Leopard(10.5.4)
>> > I tested to build using CMake to generate a Xcode project. I built for
>> > 10.5
>> > deployment from Xcode and ran the install scripts using sudo in the
>> > terminal. Then I set my OSG_LIBRARY_PATH=/usr/local/lib/osgPlugins-2.6.0
>> > so
>> > those would be found. I also set the OSG_FILE_PATH to where I put those
>> > files.
>> >
>> > The examples that installed in /usr/local/share/OpenSceneGraph/bin
>> > worked
>> > fine from the command line.
>> >
>> > So far, so fine.
>> >
>> > Then I proceeded to create a xcode project for a simple OSG app that
>> > reads a
>> > png file from the resource bundle. But it can't seem to find the
>> > plugins...
>> > I can't find the source to this issue so I would be glad if someone
>> > could
>> > tell me in the right direction.
>> >
>> > - Is it really so that the plugin can't be found? How is that possible?
>> > The
>> > examples had no problems?
>> > - Can there be some binary incompability? Should I turn on some switch
>> > in
>> > xcode?
>> >
>> > /Filip
>> >
>> >
>> >
>> >
>> >
>> >
>> >
>> >
>> > _______________________________________________
>> > osg-users mailing list
>> > osg-users at lists.openscenegraph.org
>> >
>> > http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org
>> >
>> >
>> _______________________________________________
>> osg-users mailing list
>> osg-users at lists.openscenegraph.org
>> http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org
>
>
> _______________________________________________
> osg-users mailing list
> osg-users at lists.openscenegraph.org
> http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org
>
>



More information about the osg-users mailing list