[osg-users] [build] Multi-threading crashing on start-up (2.8.3, XP, VS2008)

Rob Radtke rob at stellarscience.com
Tue Apr 26 07:01:43 PDT 2011


Does your application use Qt?  If so, then that could be (at least) part 
of the issue.  It's been a while since I've tested it out, but I've 
always had to use SingleThreaded with Qt.

On 4/25/2011 6:13 PM, Tom Appollo wrote:
> Hi All,
>
> I had been running my app based on OSG 2.8.3 on a VS2003 build (XP machine) for a while. However, I'm now moving the app to VS2008 so, I got a clean 2.8.3 source, pulled the latest 3rd party VS2008 binaries and configured CMake to build it. No problems with the build.
> (NOTE: Not ready to move on past 2.8.3 yet)
>
> When my code is ported over and the OSG libraries are added in, when app starts up, if my derived CompositeViewer exectues the line:
>
>     setThreadingModel(ViewerBase::CullDrawThreadPerContext);
>
> (which was in the original VS2003 2.8.3 build and it ran fine)  with VS2008, it immediate crashes at the start of the frame being displayed.
>
> If however I replace it with
>
>     setThreadingModel(ViewerBase::SingleThreaded);
>
> the app will run but as a single thread which isn't all that desirable as all work stops if I pop up something (e.g. user dialog).
>
> Is there something I forgot, I didn't see anything specific in the CMake listing regarding enabling threading (the one reference to OpenThread is set for dynamic).
>
> Thank you for any insight you may be able to offer!
>
> Cheers,
> Tom
>
> ------------------
> Read this topic online here:
> http://forum.openscenegraph.org/viewtopic.php?p=38769#38769
>
>
>
>
>
> _______________________________________________
> osg-users mailing list
> osg-users at lists.openscenegraph.org
> http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org





More information about the osg-users mailing list