[osg-users] Strange Transparent effect [image provided]

Nan WANG nan.ccie at gmail.com
Thu Apr 7 11:48:40 PDT 2011


OK thanks  alot leader..

I will check it...
thx


robertosfield wrote:
> Hi Nan,
> 
> The artificat you are seeing is the very common issue seen with
> transparent meshes that are not depth sorted from front to back.
> There are various different techniques to address this issue.  I'd
> recommend you do a search on the archives as this topic has been
> discussed many many times.
> 
> Robert.
> 
> On Thu, Apr 7, 2011 at 6:38 PM, Nan WANG <> wrote:
> 
> > Hi, everyone~
> > 
> > I implemented GPU based MarchingCube algorithm in OSG 3D engine. But i have got something strange, here is the picture.
> > 
> > [Image: http://i56.tinypic.com/wvcv87.jpg ]
> > 
> > some dark gray levels disappear...
> > 
> > I just put the generated osg::Geometry object into transparent with function and give an alpha value in fragment shader(constant, e.g. 0.5).
> > 
> > sset->setmode(GL_BLEND)...
> > 
> > 
> > Anybody can help me to solve this problem?
> > 
> > the problem of DepthFunc?BlendFunc?AlphaFunc? how to fix this
> > 
> > ...
> > 
> > Thank you!
> > 
> > Cheers,
> > Nan
> > 
> > ------------------
> > Read this topic online here:
> > http://forum.openscenegraph.org/viewtopic.php?p=38300#38300
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > _______________________________________________
> > osg-users mailing list
> > 
> > http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org
> > 
> > 
> _______________________________________________
> osg-users mailing list
> 
> http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org
> 
>  ------------------
> Post generated by Mail2Forum


------------------
Read this topic online here:
http://forum.openscenegraph.org/viewtopic.php?p=38305#38305








More information about the osg-users mailing list