[osg-users] OSG trunk crash when use osgdb_osgparticle plugin

David Callu ledocc at gmail.com
Fri Mar 13 08:18:28 PDT 2009


Hi Robert




2009/3/13 Robert Osfield <robert.osfield at gmail.com>

> Hi David,
>
> Just tried various .osg files with particles systems and they all work
> fine with svn/trunk + 2.9.1.  My guess is that you have an out of sync
> set of libs/plugins, try a clean build and make sure that you don't
> have older but the same so version number libs hanging around.
>

I do a complet rebuild and the problem is always there.
I try some old version of OSG, and the problem is different but still there
... grrrr

This seem to be a glibc/std-c++/gcc/other-thing issue.
So I search ..

Thanks for your report.
We can close this thread

David


>
> Robert.
>
> On Fri, Mar 13, 2009 at 2:22 PM, David Callu <ledocc at gmail.com> wrote:
> > Hi all
> >
> > osgviewer crash when i try to load any data which require
> osgdb_osgparticle,
> > in release and debug mode
> > - osgviewer cessnafire.osg
> > - osgviewer spaceship.osg
> > - osgviewer fountain.osg
> > - osgviewer osgcool.osg
> > - osgviewer SmoxeBox.osg
> > - osgblendequation (it use cessnafire.osg)
> >
> > Crash occure when osgdb_osgparticle is loaded and used.
> > If i do
> > # osgviewer my_osg_path/osgdb_osgparticle.so cow.osg
> > all work fine.
> >
> > I use the last OSG SVN version
> > Linux Fedora 10
> > GCC 4.3.2
> > glibc 2.9
> >
> > backtrace :
> >
> > *** glibc detected *** osgviewer: corrupted double-linked list:
> 0x09d89930
> > ***
> > ======= Backtrace: =========
> > /lib/libc.so.6[0xa84e1f]
> > /lib/libc.so.6[0xa8692d]
> > /lib/libc.so.6(__libc_calloc+0xef)[0xa8848f]
> > /lib/libc.so.6[0xa43ae1]
> > /lib/libc.so.6(__cxa_atexit+0x20)[0xa43bc0]
> >
> /home/ledocc/graphisme/osg/SVN/OpenSceneGraph/release/lib/osgPlugins-2.9.1/osgdb_osgparticle.so[0x7c03db]
> >
> /home/ledocc/graphisme/osg/SVN/OpenSceneGraph/release/lib/osgPlugins-2.9.1/osgdb_osgparticle.so[0x7c8dfd]
> >
> /home/ledocc/graphisme/osg/SVN/OpenSceneGraph/release/lib/osgPlugins-2.9.1/osgdb_osgparticle.so(_init+0x2c)[0x7af940]
> > /lib/ld-linux.so.2[0x4521ed]
> > /lib/ld-linux.so.2[0x4568d2]
> > /lib/ld-linux.so.2[0x451db6]
> > /lib/ld-linux.so.2[0x455f5e]
> > /lib/libdl.so.2[0x43897c]
> > /lib/ld-linux.so.2[0x451db6]
> > /lib/libdl.so.2[0x43805c]
> > /lib/libdl.so.2(dlopen+0x4f)[0x4389ff]
> >
> /home/ledocc/graphisme/osg/SVN/OpenSceneGraph/release/lib/libosgDB.so.56(_ZN5osgDB14DynamicLibrary16getLibraryHandleERKSs+0xef)[0x8ce1af]
> >
> /home/ledocc/graphisme/osg/SVN/OpenSceneGraph/release/lib/libosgDB.so.56(_ZN5osgDB14DynamicLibrary11loadLibraryERKSs+0x52)[0x8ceed2]
> >
> /home/ledocc/graphisme/osg/SVN/OpenSceneGraph/release/lib/libosgDB.so.56(_ZN5osgDB8Registry11loadLibraryERKSs+0x8f)[0x8f6b3f]
> > ...
> > ...
> > ...
> >
> >
> >
> > This bug seem to be really tricky so if anyone could test this commande
> line
> > # osgviewer cessnafire.osg
> > and report the result and the OSG version / platform, this could be a
> nice
> > help for track this bug.
> >
> > Or if anyone have a solution, i am be happy to know it ;-)
> >
> >
> > David
> >
> >
> > _______________________________________________
> > osg-users mailing list
> > osg-users at lists.openscenegraph.org
> >
> http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org
> >
> >
> _______________________________________________
> osg-users mailing list
> osg-users at lists.openscenegraph.org
> http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.openscenegraph.org/pipermail/osg-users-openscenegraph.org/attachments/20090313/df3b7c2d/attachment-0003.htm>


More information about the osg-users mailing list