[osg-users] OSG trunk crash when use osgdb_osgparticle plugin

David Callu ledocc at gmail.com
Fri Mar 13 07:22:46 PDT 2009


Hi all

osgviewer crash when i try to load any data which require osgdb_osgparticle,
in release and debug mode
- osgviewer cessnafire.osg
- osgviewer spaceship.osg
- osgviewer fountain.osg
- osgviewer osgcool.osg
- osgviewer SmoxeBox.osg
- osgblendequation (it use cessnafire.osg)

Crash occure when osgdb_osgparticle is loaded and used.
If i do
# osgviewer my_osg_path/osgdb_osgparticle.so cow.osg
all work fine.

I use the last OSG SVN version
Linux Fedora 10
GCC 4.3.2
glibc 2.9

backtrace :

*** glibc detected *** osgviewer: corrupted double-linked list: 0x09d89930
***
======= Backtrace: =========
/lib/libc.so.6[0xa84e1f]
/lib/libc.so.6[0xa8692d]
/lib/libc.so.6(__libc_calloc+0xef)[0xa8848f]
/lib/libc.so.6[0xa43ae1]
/lib/libc.so.6(__cxa_atexit+0x20)[0xa43bc0]
/home/ledocc/graphisme/osg/SVN/OpenSceneGraph/release/lib/osgPlugins-2.9.1/osgdb_osgparticle.so[0x7c03db]
/home/ledocc/graphisme/osg/SVN/OpenSceneGraph/release/lib/osgPlugins-2.9.1/osgdb_osgparticle.so[0x7c8dfd]
/home/ledocc/graphisme/osg/SVN/OpenSceneGraph/release/lib/osgPlugins-2.9.1/osgdb_osgparticle.so(_init+0x2c)[0x7af940]
/lib/ld-linux.so.2[0x4521ed]
/lib/ld-linux.so.2[0x4568d2]
/lib/ld-linux.so.2[0x451db6]
/lib/ld-linux.so.2[0x455f5e]
/lib/libdl.so.2[0x43897c]
/lib/ld-linux.so.2[0x451db6]
/lib/libdl.so.2[0x43805c]
/lib/libdl.so.2(dlopen+0x4f)[0x4389ff]
/home/ledocc/graphisme/osg/SVN/OpenSceneGraph/release/lib/libosgDB.so.56(_ZN5osgDB14DynamicLibrary16getLibraryHandleERKSs+0xef)[0x8ce1af]
/home/ledocc/graphisme/osg/SVN/OpenSceneGraph/release/lib/libosgDB.so.56(_ZN5osgDB14DynamicLibrary11loadLibraryERKSs+0x52)[0x8ceed2]
/home/ledocc/graphisme/osg/SVN/OpenSceneGraph/release/lib/libosgDB.so.56(_ZN5osgDB8Registry11loadLibraryERKSs+0x8f)[0x8f6b3f]
...
...
...



This bug seem to be really tricky so if anyone could test this commande line
# osgviewer cessnafire.osg
and report the result and the OSG version / platform, this could be a nice
help for track this bug.

Or if anyone have a solution, i am be happy to know it ;-)


David
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.openscenegraph.org/pipermail/osg-users-openscenegraph.org/attachments/20090313/d609db24/attachment-0002.htm>


More information about the osg-users mailing list