[osg-users] empty scene after resize

Robert Osfield robert.osfield at gmail.com
Mon Jul 14 14:08:14 PDT 2008


Hi Michele,

This most likely will be because the viewport is going to 0,0,0,0 size
and messing up projection matrix.  I'm afraid I don't have an straight
forward solutions to this - it most likely will require so special
catch code to handle this problem case.

Robert.

On Mon, Jul 14, 2008 at 10:05 PM, Michele Bosi <michele.bosi at gmail.com> wrote:
> I am sure this is a known problem, but looking on the archives didn't
> help, maybe I didn't come up with the right keywords, anyway... I am
> using OSG 2.4 (but the problem was already there since OSG 2.0) under
> both Win XP and Linux, with the Qt4 wrapper and when I resize the
> window to zero width or height and then restore it the content of the
> scene disappears (my program has 3d views that can be temprarily
> hidden/restored). This behaviour seem not to be related to the driver
> but to OSG since with OSG-based programs I get the same problem with
> nVidias as well as with ATIs, while other non-OSG-based programs don't
> show this problem.
>
> I suspect that with a zero-area viewport something breaks into the
> culling mechanism or some division by zero mixes up some OSG internal
> state or matrix.
> Does anyone know how to fix or work around this? do I have to reset
> something once I detect a non-zero area viewport in my resize event
> handler?
>
> Thanks,
> Michele
> _______________________________________________
> osg-users mailing list
> osg-users at lists.openscenegraph.org
> http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org
>



More information about the osg-users mailing list