[osg-users] The growing draw bar in the stats handler

James Killian James_Killian at hotmail.com
Thu Jul 10 07:23:13 PDT 2008


I have ran Rick's app on my machine (using XP, dual monitors, and NVidia
6200) I did not see any of these problems.

----- Original Message ----- 
From: "Wojciech Lewandowski" <lewandowski at ai.com.pl>
To: "OpenSceneGraph Users" <osg-users at lists.openscenegraph.org>
Sent: Thursday, July 10, 2008 5:00 AM
Subject: Re: [osg-users] The growing draw bar in the stats handler


> Hi Rick and Robert,
>
> I mentioned this problem few months ago. Happened on Windows XP and Vista.
> It seemed to dissapear with more recent NVidia drivers though (ver 169.xx
> and larger).  I don't remember exactly but I think it was present only on
> dual monitors. Do you by any chance have dual view config ?
>
> Cheers,
> Wojtek Lewandowski
>
>
> > The short bars are probably the initial state of the bars that haven't
> > been initialized yet.
> >
> > As for your single really long bar, this suggests that the GPU is
> > stalled doing something for a very long time...
> >
> > It could possibly be a bug in the stats collection.  The stats
> > collection has been working fine for a year now, so I don't think
> > there is a problem on the OSG side, but perhaps you've uncovered a bug
> > in the driver.
> >
> > Robert.
> >
> > On Thu, Jul 10, 2008 at 3:14 AM,  <rpingry at gmail.com> wrote:
> >> Something else I noticed that I thought was strange was that the orange
> >> GPU
> >> bar has 8 short blocks all drawn in the first frame.  I have included
an
> >> image to show.  What does this mean?  When I look at a smaller model,
the
> >> Orange block fills alll along the lower bar.
> >>
> >>
> >>
> >> On Wed, Jul 9, 2008 at 9:46 PM, <rpingry at gmail.com> wrote:
> >>>
> >>> Hello all,
> >>>
> >>> I recently added a stats handler to our game viewer.  Something I
> >>> noticed
> >>> is that if you have the stats window open, showing the bars, that the
> >>> draw
> >>> bar grows and grows.  The framerate starts dropping and gets slower.
If
> >>> I
> >>> turn the bars off, the framerate returns to 60.  When I turn the bars
> >>> back
> >>> on, the draw bar is suddenly back where it was when I turned it off,
and
> >>> starts growing again.
> >>>
> >>> I noticed this does not happen if I have a fairly trivial model, and
it
> >>> does not happen in osgviewer at all (as far as I can tell), using the
> >>> same
> >>> model I had in my game viewer.  What could I be doing wrong?
> >>>
> >>> Thanks
> >>> -- Rick
> >>
> >>
> >> --
> >>>> Rick
> >> Check us out at http://fringe-online.com/
> >> _______________________________________________
> >> osg-users mailing list
> >> osg-users at lists.openscenegraph.org
> >>
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org
> >>
> >>
> > _______________________________________________
> > osg-users mailing list
> > osg-users at lists.openscenegraph.org
> >
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org
>
> _______________________________________________
> osg-users mailing list
> osg-users at lists.openscenegraph.org
> http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org
>




More information about the osg-users mailing list